DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Výstava_2014

 

Výstava „NEUBLIŽUJME PŘÍRODĚ, ONA SE NÁM ODVDĚČÍ“

 

24.10.2014 jsme v sále kulturního domu ve Veřovicích uspořádali výstavu o životním prostředí se zaměřením hlavně na mládež. Měla tři obsahové části:

 

  1. Tak jsme žili kdysi“ - s ukázkou všech starých nástrojů, nádobí, pomůcek a všeho, co se v chalupách a na půdách ještě našlo. Zdůraznili jsme, jak skromně, zdravě a energeticky nenáročně naši předkové žili.

 

  1. Část „Tak se žije dnes“ ukazovala hlavně to špatné - znečišťování vody, půdy, ovzduší, spousty chemických a jiných odpadů, zbytečné plýtvání energiemi, špatné stravování aj.

 

  1. V části „Tak bychom měli žít“ jsme nabádali k opatrnosti při používání různých novodobých výrobků, doporučovali jsme k použití ty se značkou EKO nebo BIO, vystavili jsme zdravé potraviny, zeleninu, ovoce. Zahrádkáři tam viděli šetrné BIO postřiky, hnojiva, lapače škůdců. Byl tam i kompostér a drtič větví (které pro občany zajistil náš OÚ) – pro správné hospodaření na zahrádkách.

 

Děti z mateřské i základní školy se ptaly, prohlížely si staré i nové zařízení, zkoušely poznávat byliny, luštěniny, obilniny, ochutnávaly při krouhání zelí. Všude bylo ozdobeno květinami a bylinami.

 

Výstavu navštívilo cca 250 dětí a dospělých. Škoda, že z organizačních důvodů nemohla být výstava déle. Věříme, že zanechala ve všech návštěvnících to, co jsme chtěli vyjádřit - NEUBLIŽUJME PŘÍRODĚ.